Vaticaanse tuinen: dit moet jij weten

Als cultuurliefhebber kom jij volledig aan je trekken in Vaticaanstad. Je vindt hier namelijk talloze bezienswaardigheden. Hier houdt het echter niet bij op. Er is namelijk ook de nodige natuur te vinden in de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Ik doel in dit geval niet op een bos of natuurgebied, maar op de Vaticaanse tuinen. Wil jij deze tuinen ook bezoeken? Volg dan een rondleiding Vaticaanstad. Je komt in dat geval namelijk ook door de tuinen heen.

Tuinen met een rijke historie

De Vaticaanse tuinen kennen een ontzettend rijke geschiedenis. Ze werden namelijk al in de Middeleeuwen aangelegd. Dit gebeurde toen de boom- en wijngaarden naar het Apostolisch Paleis, de woon- en werkplaats van de paus, werden uitgebreid. Keizer Nicolaas III zijn intrek nam in dit paleis, koos hij ervoor om de grond achter het paleis te omringen met hoge muren. Dit betekende het begin van de aanleg van de tuinen bij het paleis. Nicolaas III legde hier namelijk een boomgaard, een tuin en een gazon aan. Tijdens de pauselijke periode van Julius II werd de tuin compleet veranderd. Hij koos ervoor om drie binnenplaatsen aan te leggen in de tuin achter het paleis en creëerde een verdedigingsmuur. Ook na deze periode zijn de tuinen een aantal keren op de schop gegaan. Inmiddels tref je in de Vaticaanse tuinen verschillende bijgebouwen, fonteinen, beelden en kleurrijke bloemen en planten aan.

Hoe groot zijn de tuinen eigenlijk?

Zoals jij inmiddels al wel weet, is Vaticaanstad de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. De staat heeft een oppervlakte van slechts 44 hectare. Dankzij wat research voor mijn eerste bezoek kwam ik hier ook achter. Het vermoeden bestond dan ook dat de tuinen achter het paleis niet zo groot konden zijn. Ik stond met mijn mond vol tanden toen ik voor het eerste in deze natuurlijke omgeving stond. Een tuin van 23 hectare had ik namelijk nog niet eerder gezien. Moet je dus nagaan dat meer dan de helft van Vaticaanstad bestaat uit de tuinen. Vanwege deze grootse omvang is het absoluut de moeite waard om er een bezoekje aan te brengen. Vandaar dat ik de Vaticaanse tuinen bezoeken ook zeker aan kan raden.

Tickets voor rondleiding Vaticaanstad

Ondanks de omvang van de tuinen is het handig om vooraf je tickets te kopen. Op deze manier kom jij namelijk niet voor een teleurstelling te staan. Tickets voor de Vaticaanse tuinen bezoeken koop je gemakkelijk via het internet. Helaas zijn er niet altijd specifieke tickets voor de tuinen zelf. Ik raad je daarom aan tickets te kopen voor een rondleiding Vaticaanstad. Ik heb hier alvast een vergelijking voor je gemaakt.

– Bij Tiqets kun jij de tuinen betreden vanaf 57 euro. Dit lijkt misschien wat veel, maar hier zit ook een bezoek aan de Sixtijnse Kapel, de Vaticaanse musea en de Pauselijke Villa bij inbegrepen.

Ticketbar biedt wel een apart bezoek aan de Vaticaanse tuinen aan. Vanaf 48 euro kun jij een tour maken door de tuinen met een open minibus. Ook een bezoek aan de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse musea zijn inbegrepen.

– Wil jij een speciale rondleiding krijgen door de tuinen? Dan ben je bij Viator aan het juiste adres. Vanaf 99 euro word jij hier bij de hand genomen door een gids. Daarnaast heb je ook toegang tot de Vaticaanse musea. Het is ook mogelijk de tuinen rond te gaan middels een open bus, dit kan vanaf 85 euro.

– Bij Getyourguide is het vanaf 56 euro mogelijk de tuinen te bezoeken. Jij hebt in dit geval niet alleen toegang tot de tuinen, maar ook tot de Sixtijnse Kapel, Pauselijke Villa en de Vaticaanse musea.

Sven de Ruiter

Jaren geleden besloten ik tijdens een weekendje weg naar Rome een uitstapje te maken naar Vaticaanstad. Deze kleinste onafhankelijke staat ter wereld ligt praktisch tegen Rome aan, waardoor je er zo bent. Wanneer ik terugdenk aan mijn eerste bezoek, krijg ik nog steeds kippenvel. Wat is het er prachtig.

Het Sint-Pietersplein, de Sint-Pieterbasiliek en de talloze musea zijn slechts een aantal bezienswaardigheden in Vaticaanstad. Om jou ervan te overtuigen om ook een bezoekje aan Vaticaanstad te brengen, heb ik deze website opgezet. Hier geef ik jou alle informatie over de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en ik heb nog een aantal tips voor je. Hopelijk doe jij er je voordeel mee!

Please follow & like us 🙂

Voordeligste Vaticaanstad City Cards