Sixtijnse Kapel bezoeken? Dit moet jij weten!

Heb jij een uitstapje naar Vaticaanstad gepland? Dan mag een bezoek aan de Sixtijnse Kapel natuurlijk niet ontbreken. Deze kapel behoort namelijk tot de populairste bezienswaardigheden van de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Sterker nog, het is de bekendste kapel van het Apostolisch Paleis. Dit is het paleis waar de zittende paus woont en zijn werk doet. De Sixtijnse Kapel maakt tevens onderdeel uit van de Vaticaanse musea. Zeker een bezoekje waard dus! Hieronder vertel ik je alles over deze bezienswaardigheid. Ook ga ik in op het belang om van tevoren alvast Sixtijnse Kapel tickets aan te schaffen.

De historie van de Sixtijnse Kapel

Voor het ontstaan van de Sixtijnse Kapel moeten we terug naar het jaar 1473. In dat jaar werd er gestart met de bouw van de kapel. Acht jaar later, in 1481, was de Sixtijnse Kapel gereed. De kapel is ontworpen door Baccio Pontelli. Hij ontwierp de kapel voor de destijds zittende paus Sixtus IV. De kapel werd vroeger voornamelijk gebruikt voor de belangrijkste vieringen van het pauselijk hof. De kans is echter groot dat jij de kapel alleen kent van het conclaaf van de kardinalen. Zij kiezen namelijk een nieuwe paus in de Sixtijnse Kapel. Indien dit gelukt is, komt er witte rook uit de extra schoorsteen die dan op het dak wordt geplaatst. Is er zwarte rook te zien? Dan hebben de kardinalen nog geen succes geboekt.

De openingstijden

Wil jij de Sixtijnse Kapel bezoeken? Dan is het wel zo makkelijk om te weten wanneer jeterecht kunt bij deze bezienswaardigheid. Jij wilt immers voorkomen dat je voor een dichte deur komt te staan. Om jou een handje te helpen, heb ik de openingstijden even voor je op een rijtje gezet.

– 1 November tot 31 maart

Maandag tot en met zaterdag geopend van 08.45 tot 13.45 uur (ook iedere laatste zondag van de maand)

– 1 april tot 31 oktober

Maandag tot en met zaterdag geopend van 08.45 tot 16.45 uur (ook iedere laatste zondag van de maand)

De Sixtijnse Kapel is ook een aantal dagen per jaar gesloten. Dit is het geval op 1 & 6 januari, 11 februari, paasmaandag, 1 mei, 29 juni, 15 augustus, 1 november en 8 & 25 december.

Een kijkje nemen in de Sixtijnse kapel

Een bezoek aan de Sixtijnse kapel bestaat voor veel mensen uit het bekijken van het gebouw aan de buitenzijde. Ik raad je echter ook aan om naar binnen te aan. Van buiten is de kapel al mooi, maar van binnen is hij nog vele malen mooier. Indien jij niet op voorhand al Sixtijnse Kapel tickets hebt gekocht, begin je er waarschijnlijk niet aan. Je moet dan immers helemaal achteraan sluiten in de lange rij. Er zijn immers veel mensen die de Sixtijnse Kapel van binnen willen bekijken. Daarom doe jij er goed aan voor vertrek alvast Sixtijnse Kapel tickets aan te schaffen.

Sixtijnse Kapel tickets online kopen

Wil jij voorkomen dat je lange tijd moet wachten om deze bezienswaardigheid te betreden? Koop dan alvast Sixtijnse Kapel tickets op het internet. Hier win je namelijk veel tijd mee. Bovendien betaal jij zo aanzienlijk minder Sixtijnse Kapel entree. Wanneer jij de kaartjes ter plekke koopt, is de Sixtijnse Kapel entree namelijk fors duurder. De toegangsbewijzen voor deze bezienswaardigheid kun je vandaag de dag op allerlei sites kopen. Ik adviseer je overigens niet direct de eerste de beste entreebewijzen te kopen. Vergelijk de verschillende aanbieders altijd eerst met elkaar. Je zult zien dat je zo nog aanzienlijk meer kunt besparen op een bezoek aan de Sixtijnse Kapel.

Waar vind je de goedkoopste tickets voor de Sixtijnse Kapel?

Ik durf wel te zeggen dat de Sixtijnse Kapel tot de populairste bezienswaardigheden van Vaticaanstad behoort. Telkens weer als ik er een bezoek aan breng, staan er massa’s mensen voor de deur. Wil jij er zeker van zijn dat jij niet te lang hoeft te wachten bij deze bezienswaardigheid? Koop je tickets dan online. Uiteraard wil jij niet te veel betalen voor jouw tickets. Dat komt goed uit, want daarom heb ik hier alvast een vergelijking gemaakt tussen de verkopers Tiqets, Ticketbar, Viator en Getyourguide.

– Tiqets

https://www.tiqets.com/nl/vatican-museums-tickets-l145158/?partner=vaticaanstadtickets&tq_campaign=Sixtijnse-KapelToegangskaarten voor de Sixtijnse Kapel zijn bij Tiqets verkrijgbaar vanaf 27,90 euro. Je hebt met deze kaarten echter niet alleen toegang tot deze bezienswaardigheid, maar ook tot de andere Vaticaanse musea. Je hoeft niet in de rij te staan en je hebt geen tijdslimiet bij deze bezienswaardigheid. Bovendien krijg jij jouw tickets direct geleverd via de mail.

– Ticketbar

Bij Ticketbar kun jij vanaf 27 euro al kaarten bemachtigen voor de Sixtijnse Kapel. Ook hier heb jij niet alleen toegang tot de kapel, maar ook tot de Vaticaanse musea. Je kunt hier zo lang blijven als je zelf wilt, mits je een tijdslot voor entree hebt gekozen. Uiteraard hoef jij met tickets via Ticketbar ook niet in de rij plaats te nemen.

– Viator

In tegenstelling tot de twee bovenstaande aanbieders biedt Viator verschillende tickets aan voor een bezoek aan de Sixtijnse Kapel. Zo kun jij kiezen voor een ticket waarmee je niet in de rij hoeft te staan en de Vaticaanse Musea kunt bezoeken(vanaf 38 euro), maar ook voor een rondleiding met een kleine groep en vervroegde toegang tot deze bezienswaardigheden (vanaf 96,50 euro).

– Getyourguide

Tickets voor de Sixtijnse Kapel en toegang tot de Vaticaanse musea zijn bij Getyourguide verkrijgbaar vanaf 28 euro. Ook met deze kaarten mag jij de wachtrij overslaan. Wil jij nog meer zien? Dan kun je ook kiezen voor een ticket dat recht geeft op een bezoek aan de Vaticaanse musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint Pieterbasiliek. Deze tickets zijn verkrijgbaar vanaf 41.90 euro.

Sven de Ruiter

Jaren geleden besloten ik tijdens een weekendje weg naar Rome een uitstapje te maken naar Vaticaanstad. Deze kleinste onafhankelijke staat ter wereld ligt praktisch tegen Rome aan, waardoor je er zo bent. Wanneer ik terugdenk aan mijn eerste bezoek, krijg ik nog steeds kippenvel. Wat is het er prachtig.

Het Sint-Pietersplein, de Sint-Pieterbasiliek en de talloze musea zijn slechts een aantal bezienswaardigheden in Vaticaanstad. Om jou ervan te overtuigen om ook een bezoekje aan Vaticaanstad te brengen, heb ik deze website opgezet. Hier geef ik jou alle informatie over de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en ik heb nog een aantal tips voor je. Hopelijk doe jij er je voordeel mee!

Please follow & like us 🙂

Voordeligste Vaticaanstad City Cards