Hoe reis je van het vliegveld naar Vaticaanstad?

De meeste mensen die een citytrip naar Rome maken, gaan met het vliegtuig. Met de auto is het immers heel wat uurtjes rijden. Met het vliegtuig ben je er niet alleen een stuk sneller, maar je reist ook nog eens relaxter. Al met al kun jij dus rustig beginnen aan jouw citytrip in Rome wanneer je met het vliegtuig gaat. Heb jij de reis bij een reisorganisatie geboekt? Dan word je meestal vanaf het vliegveld naar jouw verblijf gebracht. Heb jij zelf alles geregeld? Dan is dit niet het geval. Je moet dan namelijk ook zelf zorgen dat jij bij jouw bestemming in Rome terechtkomt. Maar welke mogelijkheden heb je in dat geval eigenlijk allemaal? Ik vertel het je in deze tekst.

Met de taxi

Wil jij makkelijk en snel naar Vaticaanstad of jouw bestemming in Rome? Dan kun je vanaf het vliegveld het beste een taxi pakken. Je hoeft ze vaak niet te reserveren, want er staan er meestal genoeg voor de aankomsthal. Jij stapt in, laat de kaart van Vaticaanstad zien en wijst hierop aan waar je moet zijn. De taxi doet vervolgens de rest en brengt jou naar je bestemming. Enige nadeel zijn de kosten voor dit vervoermiddel. Een taxi is namelijk behoorlijk duur in vergelijking met de rest.

Kies voor het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is een stuk goedkoper dan een taxi. Veel mensen kiezen er dan ook voor om met de trein of bus naar Vaticaanstad te gaan. Jouw citytrip in Rome begint zo echter wel met een enorme uitdaging. Jij moet namelijk zelf zien dat jij bij jouw bestemming terechtkomt. Kijk hiervoor goed op de kaart van Vaticaanstad voor je in de bus of trein stapt. Zodoende weet jij namelijk waar je precies in en uit moet stappen. Het is een hele onderneming per openbaar vervoer, maar het scheelt wel veel geld.

Uber

Vind jij reizen met het openbaar vervoer maar niks? En is reizen met de taxi jou te duur? Dan is Uber misschien wel iets voor jou. Dit is een internetonderneming die in feite niets anders doet dan bemiddelen tussen jou als reiziger en mensen die personenvervoer aanbieden. Zij rijden vaak in hun eigen auto en niet in een speciale taxi. Je kunt snel een ritje regelen met de speciale app. Je geeft aan waar je bent en waar je naartoe wilt in Vaticaanstad en er staat binnen de kortste keren een auto voor je deur. Je hebt dus de luxe van een taxirit, alleen kost het je veel minder geld! En daarnaast gaat het ook nog eens heel wat sneller dan met het openbaar vervoer.

Zelf auto huren? Zorg voor een kaart van Vaticaanstad!

Wil jij je makkelijk en snel verplaatsen door Rome en Vaticaanstad? En wil je daarnaast nergens van afhankelijk zijn? Dan is een auto huren de perfecte uitkomst voor jouw citytrip in Rome. Zelf huur ik eigenlijk ook altijd een auto tijdens een citytrip in Rome. Kies jij voor deze optie? Dan wil ik je nog wel meegeven dat het handig is een kaart van Vaticaanstad mee te nemen. Vaticaanstad is weliswaar niet groot, maar je kunt er met de auto toch wel verdwalen. Een kaart van Vaticaanstad is dus zeker geen overbodige luxe.

Sven de Ruiter

Jaren geleden besloten ik tijdens een weekendje weg naar Rome een uitstapje te maken naar Vaticaanstad. Deze kleinste onafhankelijke staat ter wereld ligt praktisch tegen Rome aan, waardoor je er zo bent. Wanneer ik terugdenk aan mijn eerste bezoek, krijg ik nog steeds kippenvel. Wat is het er prachtig.

Het Sint-Pietersplein, de Sint-Pieterbasiliek en de talloze musea zijn slechts een aantal bezienswaardigheden in Vaticaanstad. Om jou ervan te overtuigen om ook een bezoekje aan Vaticaanstad te brengen, heb ik deze website opgezet. Hier geef ik jou alle informatie over de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en ik heb nog een aantal tips voor je. Hopelijk doe jij er je voordeel mee!

Please follow & like us 🙂

Voordeligste Vaticaanstad City Cards