De verblijfmogelijkheden in Vaticaanstad

Ga jij op vakantie naar Rome? Dan breng je ongetwijfeld ook een bezoek aan Vaticaanstad. Ben je dit niet van plan? Dan raad ik je dit zeker aan. Waarom? Omdat er van alles te zien en te doen is in Vaticaanstad. Er is zelfs zoveel te zien dat je eigenlijk niet genoeg hebt aan slechts één dag. Daarom raad ik je aan te overnachten in Vaticaanstad. Gelukkig heb je hiertoe voldoende mogelijkheden. Het gaat namelijk om een toeristische trekpleister. Dagelijks komen er hordes toeristen naartoe. Niet gek ook dat je veel hotels in Vaticaanstad tegenkomt. Hotels zijn vaak duur, ook in Vaticaanstad. Jij wilt natuurlijk niet te veel betalen voor jouw overnachting. Daarom lichten wij hieronder een aantal goedkopere opties voor jou uit.

Goedkope hotels in Vaticaanstad

Een vakantie naar Vaticaanstad is niet bepaald goedkoop. Doordat het zo’n toeristische trekpleister is, willen veel mensen hier overnachten. Er zijn een aantal hotels in Vaticaanstad, maar de prijs hier ligt vaak hoog. Gelukkig vind je ook een aantal goedkope hotels in Vaticaanstad. Je moet er dan echter wel als de kippen bij zijn. Deze hotels zitten immers als eerste vol. Lukt het jou niet om een goedkoop hotel in de kleinste onafhankelijke staat ter wereld te bemachtigen? Kijk dan elders in Rome of je misschien een goedkoop hotel kunt vinden. Doordat het openbaar vervoer in deze stad goed geregeld is, sta jij binnen de kortste keren in Vaticaanstad.

Beste plek om te overnachten bij een stedentrip in Rome

Een stedentrip in Rome is absoluut de moeite waard, met zijn vele activiteiten in Rome. Ik heb er inmiddels al meerdere gemaakt, maar ga er zeker nogmaals naartoe. Uit ervaring weet ik dat het grootste probleem voor stedentrippers in de Italiaanse hoofdstad zit in het vinden van een overnachtingsplek. Qua aantal heb je niks te klagen in Rome, maar qua financiën mogelijk wel. Hotels in deze stad zijn namelijk ontzettend duur. Je betaalt hier vaak nog meer dan voor hotels in Vaticaanstad. Hier zit jij ongetwijfeld niet op te wachten, want de stedentrip is immers al duur genoeg. Gelukkig heb je ook genoeg andere mogelijkheden om hier te overnachten. Zo tref je bijvoorbeeld ontzettend veel appartementen aan. Je kunt ook ter plekke nog een overnachtingsplek in Rome boeken. Er zijn namelijk ook particulieren die bijvoorbeeld een kamer aanbieden die jij kunt huren. Dit is vaak aanzienlijk goedkoper dan een hotel of appartement.

Verblijf op verschillende plekken

Wanneer jij een stedentrip in Rome maakt, bezoek je ongetwijfeld verschillende plekken. Wil jij een deel van jouw vakantie in Vaticaanstad doorbrengen en een ander deel nabij het Colosseum? Dan is het handig om verschillende overnachtingsplekken te hebben. Op deze manier ben je namelijk niet veel tijd kwijt aan het reizen. Maar ja, hoe meer hotels jij boekt, des te meer het jou kost. Wanneer jij op verschillende plekken wilt overnachten, adviseer ik je ook eens naar Airbnb te kijken. Je huurt hier een kamer, huis of appartement van een particulier. Zodoende ben je vaak aanzienlijk goedkoper uit dan bij een hotel bijvoorbeeld. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om goedkoop te overnachten in Rome of Vaticaanstad. Je moet er alleen wel even wat moeite voor doen.

Sven de Ruiter

Jaren geleden besloten ik tijdens een weekendje weg naar Rome een uitstapje te maken naar Vaticaanstad. Deze kleinste onafhankelijke staat ter wereld ligt praktisch tegen Rome aan, waardoor je er zo bent. Wanneer ik terugdenk aan mijn eerste bezoek, krijg ik nog steeds kippenvel. Wat is het er prachtig.

Het Sint-Pietersplein, de Sint-Pieterbasiliek en de talloze musea zijn slechts een aantal bezienswaardigheden in Vaticaanstad. Om jou ervan te overtuigen om ook een bezoekje aan Vaticaanstad te brengen, heb ik deze website opgezet. Hier geef ik jou alle informatie over de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en ik heb nog een aantal tips voor je. Hopelijk doe jij er je voordeel mee!

Please follow & like us 🙂

Voordeligste Vaticaanstad City Cards