De expositie van Leonardo da Vinci in Vaticaanstad

De meesten van jullie zijn ongetwijfeld bekend met Leonardo da Vinci. Ik kende hem voornamelijk van zijn schilderwerken de Mona Lisa en Het Laatste Avondmaal. Daarom ging ik er eigenlijk ook altijd vanuit dat hij een schilder was. Hij blijkt dus veel meer te zijn geweest dan dat. Da Vinci was namelijk niet alleen een schilder, maar ook architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver en componist. Je kunt je dus beter afvragen: wat was hij eigenlijk niet? In Vaticaanstad kun je verschillende werken van Da Vinci bezichtigen. In deze tekst geef ik jou meer informatie over de expositie. Daarnaast vertel ik jou hoe je hier tickets voor kunt krijgen.

Leonardo da Vinci museum

In Vaticaanstad barst het van de verschillende musea. Deze kunstruimtes zijn in de loop der jaren samengegaan en gaan tegenwoordig door het leven als de Vaticaanse musea. Eén van de onderdelen van dit samenwerkingsverband is het Leonardo da Vinci museum. Je treft hier onder meer Leonardo da Vinci Schilderijen aan. Hier houdt het echter niet bij op. Naast de Leonardo da Vinci schilderijen vind je in het museum namelijk meer dan 50 uitvindingen die op basis van ontwerpen van de Italiaanse alleskunner zijn gemaakt. Naast de Leonardo da Vinci schilderijen tref je hier bijvoorbeeld ook vliegmachines, robots, een hangbrug en tal van andere machines aan. Doordat de expositie zo divers is, raad ik je zeker aan er eens een kijkje te nemen.

Spelen en leren tegelijk

Er zijn mensen die direct beginnen te kokhalzen wanneer zij het woord expositie horen. Dit was bij mij vroeger ook het geval, tot ik het Leonardo da Vinci museum in Vaticaanstad bezocht. Ik had verwacht dat het museum vol zou hangen met Leonardo da Vinci schilderijen, maar dat was helemaal niet het geval. Dit bezoekje heeft mijn kijk op exposities dan ook compleet veranderd. In het museum in Vaticaanstad ligt de nadruk namelijk niet op het bekijken van de werken alleen. Ze proberen jou namelijk echt wat bij te leren en dat gebeurt op interactieve wijze. Jij kunt zelf dus ook van alles doen wanneer je dit museum bezoekt. Ga jij met je kinderen naar Vaticaanstad? Dan is een bezoek aan het betreffende museum echt een must!

Kaarten kopen voor het museum

Op vrijwel iedere dag van het jaar is het een drukte van belang in Vaticaanstad. Ook de Vaticaanse musea, waar het Leonardo da Vinci museum onderdeel van uitmaakt, trekt veel bezoekers. Wil jij voorkomen dat je in de rij moet wachten? Koop dan voor vertrek alvast je tickets voor dit museum. Deze tickets kun je op verschillende plekken kopen, zo ook op het internet. Ben jij op zoek naar tickets? Dan is een vergelijking belangrijk. Om jou enigszins op weg te helpen, heb ik hier alvast vier aanbieders voor je vergeleken.

– Tiqets

Wil jij dit museum bezoeken? Dan kun jij bij Tiqets al vanaf 10 euro een kaartje aanschaffen. Je krijgt zogeheten ‘priority entrance’, waardoor je niet hoeft te wachten om binnen te komen.

– Ticketbar

Ticketbar biedt geen aparte tickets aan voor het museum met werken van Leonardo da Vinci, maar je kunt hier wel kaarten kopen voor de Vaticaanse musea. Hierdoor kun jij dus ook de Leonardo da Vinci schilderijen bekijken. Kaarten zijn te koop vanaf 27 euro. Met deze kaarten mag jij ook de Sixtijnse kapel bezoeken.

– Viator

Net als bij Ticketbar biedt ook Viator geen losse toegangskaarten aan voor het museum van de Italiaanse alleskunner. Indien jij hier tickets koopt voor de Vaticaanse musea, kom jij namelijk ook in dit populaire museum terecht. Een kaart voor alle aangesloten musea is verkrijgbaar vanaf 22 euro. Hiermee mag je uiteraard de wachtrijen overslaan.

– Getyourguide

De goedkoopste aanbieder van tickets voor het Leonardo da Vinci museum is Getyourguide. Toegangskaarten voor het museum koop jij hier namelijk al vanaf 12 euro per persoon. Let op: dit ticket geeft je alleen recht voor het betreffende museum en niet voor de overige Vaticaanse musea.

Sven de Ruiter

Jaren geleden besloten ik tijdens een weekendje weg naar Rome een uitstapje te maken naar Vaticaanstad. Deze kleinste onafhankelijke staat ter wereld ligt praktisch tegen Rome aan, waardoor je er zo bent. Wanneer ik terugdenk aan mijn eerste bezoek, krijg ik nog steeds kippenvel. Wat is het er prachtig.

Het Sint-Pietersplein, de Sint-Pieterbasiliek en de talloze musea zijn slechts een aantal bezienswaardigheden in Vaticaanstad. Om jou ervan te overtuigen om ook een bezoekje aan Vaticaanstad te brengen, heb ik deze website opgezet. Hier geef ik jou alle informatie over de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en ik heb nog een aantal tips voor je. Hopelijk doe jij er je voordeel mee!

Please follow & like us 🙂

Voordeligste Vaticaanstad City Cards