De beste Vaticaanse Musea om te bezoeken

Wanneer jij Vaticaanstad gaat bezoeken, denk jij ongetwijfeld aan bezienswaardigheden als de Sint-Pieterbasiliek en de Sixtijnse Kapel. De kleinste onafhankelijke staat ter wereld heeft echter nog meer te bieden. Zelf dacht ik ook altijd dat het wel ophield bij deze twee bezienswaardigheden, maar Vaticaanstad heeft ook een aantal verborgen schatten. Ga jij Vaticaan bezoeken? Dan raad ik je ook zeker aan om de Vaticaanse musea in te duiken. Hier kom jij namelijk pas echt in aanraking met de rijke historie van Vaticaanstad. Niet ieder museum hier staat echter even hoog aangeschreven. Hieronder lees je de belangrijkste. Ook besteed ik hier weer aandacht aan Vaticaan museum tickets. Hiermee kun jij namelijk niet alleen veel tijd, maar ook nog eens veel geld besparen!

Alle musea samengevoegd tot Vaticaanse Musea

Ondanks dat Vaticaanstad de kleinste onafhankelijke staat ter wereld is, tref je er toch een groot aantal musea aan. Je kunt in totaal bij 26 musea naar binnen wanneer jij het Vaticaan gaat bezoeken. Onder het motto ‘samen sterk’ zijn de verschillende musea die in Vaticaanstad te vinden zijn samengevoegd tot de Vaticaan Musea. Indien jij echt alle afzonderlijke musea wilt bezoeken, kom je in totaal in 54 verschillende zalen terecht. Uiteraard vind je in de verschillende musea enkele werken van grote kunstenaars, zoals Leonardo Da Vinci en Rafaël.

De Sixtijnse Kapel

Verreweg het bekendste museum van Vaticaanstad is de Sixtijnse Kapel. Waarom dit tot een museum gerekend wordt? Dat vroeg ik mijzelf in eerste instantie ook af. Nadat ik er eenmaal een bezoek aan had gebracht, was het antwoord mij vrij snel duidelijk. In de Sixtijnse Kapel is echte de meest fraaie kunst te zien. Met name de fresco’s die op het plafond en de muur zijn aangebracht zijn adembenemend. Deze zijn aangebracht door grote kunstenaars van weleer, waardoor Michelangelo, Sandro Botticelli, Pietro Perugino, Domenico Ghirlandaio, Cosimo Rosselli en Luca Signorelli.

Andere musea die de moeite waard zijn

Wil jij Vaticaan museum tickets kopen? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd welke musea in Vaticaanstad jij nog meer kan bezoeken. Naast de Sixtijnse Kapel is bijvoorbeeld ook de Kaartengalerij zeker de moeite waard. Ik vind de topografische kaarten van Italië die hier hangen echt fantastisch. Ook de Stanza della Segnatura en de Pinacotheek raad ik je absoluut aan. In het eerst genoemde museum tref jij de meest fraaie schilderingen aan op zowel muur als plafond. In de Vaticaanse Pinacotheek hangen schilderijen van beroemde kunstenaars. Ook tref je er allerlei wandtapijten aan.

Vaticaan museum tickets kopen

Aangezien er 26 verschillende musea zijn in Vaticaanstad, verwacht jij mogelijk dat het niet druk is. Dit was ook mijn ingeving toen ik er voor het eerst heen ging. Ik kwam echter van een koude kermis thuis. Het was namelijk hartstikke druk. Ik wist toen echter nog niet dat het mogelijk was Vaticaan museum tickets op het internet te bestellen. Met deze tickets mag jij de wachtrijen vaak overslaan en via een speciale ingang naar binnen. Dit scheelt je dus behoorlijk wat tijd. Ook bespaar jij flink wat geld wanneer jij de tickets al vooraf koopt. Ik heb namelijk ervaren dat de tickets ter plekke ontzettend duur zijn. Kijk niet raar op wanneer jij bij de Vaticaan Musea het dubbele moet betalen dan op het internet. Mijn advies is dan ook om de Vaticaan museum tickets alvast op het internet te bestellen. In dat geval weet je zeker dat jij alle musea in Vaticaanstad ook daadwerkelijk kunt bezoeken.

Vergelijk tickets bij verschillende aanbieders

Ben jij van plan binnenkort de beste Vaticaanse musea te bezoeken? Dan heeft deze tekst jou er ongetwijfeld van overtuigd om voor vertrek alvast kaarten te kopen. Dit scheelt je immers heel wat tijd in de wachtrij. Zoals ik hierboven al aangaf, zijn tickets voor de musea in Vaticaanstad te koop via het internet. Een korte zoektocht levert echter wel heel erg veel resultaten op. Ik adviseer je de tickets niet bij de eerste de beste aanbieder te kopen, want mogelijk betaal jij dan te veel. Het is daarom verstandig om een vergelijking te maken tussen de tickets bij verschillende aanbieders. Om jou een handje te helpen, heb ik alvast vier aanbieders van tickets voor de Vaticaanse musea met elkaar vergeleken.

– Getyourguide

Bij Getyourguide.nl kun jij een ticket kopen voor de Vaticaanse musea in combinatie met de Sixtijnse Kapel. Zo’n kaartje is verkrijgbaar vanaf 28 euro per persoon. Grote voordeel van deze tickets is dat je niet hoeft plaats te nemen in de rij, maar via een aparte ingang naar binnen kunt. Duur: 2 uur.

– Viator

De kaartjes om de wachtrij over te slaan en de Vaticaanse musea direct te betreden zijn bij Viator verkrijgbaar vanaf 32 euro. Hiermee krijg je verder onder meer toegang tot de Sixtijnse Kapel. Je hebt hier de mogelijkheid om ervoor te kiezen rondgeleid te worden met een kleine groep. Duur: 2 uur.

– Ticketbar

Wil jij de wachtrij voor de Vaticaanse musea overslaan? Dan kun jij bij Ticketbar vanaf 27 euro een toegangsbewijs kopen voor de musea. Hiermee mag je ook de Sixtijnse Kapel bezoeken. Het is daarnaast mogelijk een audiotour te volgen. Duur: onbeperkt

– Tiqets

Net als bij Getyourguide kun jij ook bij Tiqets toegangskaarten voor de Vaticaanse Musea aanschaffen vanaf 27,90 euro. Je hebt dan eveneens toegang tot de Sixtijnse Kapel. Duur: onbeperkt

Sven de Ruiter

Jaren geleden besloten ik tijdens een weekendje weg naar Rome een uitstapje te maken naar Vaticaanstad. Deze kleinste onafhankelijke staat ter wereld ligt praktisch tegen Rome aan, waardoor je er zo bent. Wanneer ik terugdenk aan mijn eerste bezoek, krijg ik nog steeds kippenvel. Wat is het er prachtig.

Het Sint-Pietersplein, de Sint-Pieterbasiliek en de talloze musea zijn slechts een aantal bezienswaardigheden in Vaticaanstad. Om jou ervan te overtuigen om ook een bezoekje aan Vaticaanstad te brengen, heb ik deze website opgezet. Hier geef ik jou alle informatie over de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en ik heb nog een aantal tips voor je. Hopelijk doe jij er je voordeel mee!

Please follow & like us 🙂

Voordeligste Vaticaanstad City Cards