Alles wat jij moet weten over de Sint Pieterbasiliek

Een uitstapje naar Vaticaanstad is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Sint Pieterbasiliek. Dit is namelijk één van de drukstbezochte bezienswaardigheden in de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Niet gek ook, want ik vind het een prachtig gebouw om te zien. Bovendien heeft het bouwwerk een ontzettend rijke historie. Enige nadeel is dat er dagelijks hordes toeristen naar de Sint Pieterbasiliek trekken. Hierdoor ontstaan er vaak ellenlange wachtrijen. Wil jij deze wachtrijen voorkomen? Dat kan met Sint Pieter Rome tickets. Ik vertel je in deze tekst hoe je aan deze tickets komt. Daarnaast geef ik je nog wat algemene informatie over deze bezienswaardigheid.

Algemene informatie over de Sint Pieterbasiliek

Wie het Sint Pietersplein in Vaticaanstad betreedt, kan hem onmogelijk over het hoofd zien: de Sint Pieterkerk. Dit komt voornamelijk omdat de kerk behoorlijk groot van omvang is. Zo is de bezienswaardigheid 220 meter lang, 150 meter breed en 138 meter hoog. De Sint Pieterbasiliek werd tussen 1506 en 1626 gebouwd op de plek van het vroeger Circus Nero in Rome. Waarom juist deze plek gekozen is voor de bouw van de kerk? Omdat de apostel en eerste paus Petrus hier volgens de overlevering gekruisigd en begraven werd.

De koepel van de Sint Pieterbasiliek

Een van de opvallendste kenmerken van de Sint Pieterbasiliek is de koepel. Deze torent hoog boven het bouwwerk uit. Wat veel mensen niet weten (ik wist het eerst ook niet), is dat deze koepel recht boven de graftombe van Petrus geplaatst is. De koepel van de Sint Pieterbasiliek rust op vier enorme zuilen. In de voet van iedere zuil staat een beeld van de heilige, vier in totaal dus. Het gaat om Sint-Andreas, de Heilige Veronica, Sint-Helena en Sint-Longinus. Zij dragen ieder een belangrijk relikwie binnen het katholicisme. Indien jij bij de kerk op het Sint Pietersplein bent, raad ik je ook aan de kerk van binnen te bekijken. Het is namelijk een prachtig bouwwerk en dat geldt al helemaal voor de koepel. De schilderingen aan de binnenzijde zijn echt adembenemend.

Sint Pieter Rome tickets kopen

Ondanks dat Vaticaanstad de kleinste onafhankelijke staat ter wereld is, weten toeristen hun weg hiernaartoe massaal te vinden. Dit resulteert dan ook vaak in lange rijen voor de bezienswaardigheden op het Sint Pietersplein, zo ook voor de Sint Pieterbasiliek. De eerste keer heb ik zo lang in de rij gestaan dat ik het de tweede keer anders wilde aanpakken. Gelukkig kwam ik er snel achter dat je via het internet Sint Pieter Rome tickets kunt kopen. Het viel mij ook op dat de prijzen bij de verschillende aanbieders vaak van elkaar verschillen. Een vergelijking maken is dan ook raadzaam. Omdat jij hier ongetwijfeld niet te veel tijd in wilt steken, heb ik dit alvast voor je gedaan. Hieronder het resultaat.

– Bij Getyourguide kun jij al Sint Pieter Rome tickets kopen vanaf 19,50 euro. Je hoeft niet in de rij te staan en mag 60 minuten binnen blijven. Vanaf 39,90 euro per persoon krijg jij er echter ook een gids bij en word je niet alleen rondgeleid door de Sint Pieterbasiliek, maar ook door de Vaticaanse musea en de Sixtijnse Kapel.

Viator biedt tickets voor deze bezienswaardigheid aan voor 34 euro. Je wordt rondgeleid door een gids en bezoekt ook hier de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse musea. De tour duurt zo’n 1 uur en 15 minuten.

– Geen zin om lang in de rij te staan bij de Sint Pieterbasiliek? Bij Ticketbar kun jij zogeheten ‘skip the line’-tickets kopen vanaf 19,50 euro. Wil jij rondgeleid worden? Dan kun je hier vanaf 34 euro tickets kopen.

– Sint Pieter Rome tickets zijn bij Tiqets verkrijgbaar vanaf 27 euro. Je krijgt dan toegang tot de kerk en de koepel. Daarnaast is er een audiogids bij de prijs inbegrepen. Deze tour duurt 1 uur.

Sven de Ruiter

Jaren geleden besloten ik tijdens een weekendje weg naar Rome een uitstapje te maken naar Vaticaanstad. Deze kleinste onafhankelijke staat ter wereld ligt praktisch tegen Rome aan, waardoor je er zo bent. Wanneer ik terugdenk aan mijn eerste bezoek, krijg ik nog steeds kippenvel. Wat is het er prachtig.

Het Sint-Pietersplein, de Sint-Pieterbasiliek en de talloze musea zijn slechts een aantal bezienswaardigheden in Vaticaanstad. Om jou ervan te overtuigen om ook een bezoekje aan Vaticaanstad te brengen, heb ik deze website opgezet. Hier geef ik jou alle informatie over de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en ik heb nog een aantal tips voor je. Hopelijk doe jij er je voordeel mee!

Please follow & like us 🙂

Voordeligste Vaticaanstad City Cards